iedere vrijdag om 20.30 uur op NPO 3

herhalingen Reizen Waes: Europa

Vanaf vrijdag 3 juli wordt seizoen 4 van Reizen Waes herhaald. In dit seizoen van Reizen Waes blijft Tom Waes binnen de grenzen van het Europese continent. Hij wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen. De nieuwe serie Reizen Waes Europa bevat acht reisreportages vol bizarre ervaringen en ontroerende ontmoetingen.

beschikbare afleveringen

seizoen 5: Japan

Eén grote reis heeft Tom Waes dit jaar gemaakt voor Reizen Waes: een roadtrip door Japan. Daarna gingen de grenzen bijna overal dicht. Tom reist in drie afleveringen meer dan 4.000 kilometer door Japan, van de havenstad Nagasaki in het zuiden tot aan het eiland Hokkaido in het hoge noorden. Hij maakt kennis met eeuwenoude Japanse tradities en fascinerende verhalen.

Reizen Waes blijft thuis

Verre reizen zitten er voor Tom dit jaar waarschijnlijk niet meer in. Hij zit dus thuis. Maar het heeft hem wel aan het denken gezet… De afgelopen vier seizoenen van Reizen Waes heeft Tom meer dan dertig verschillende bestemmingen over de hele wereld bezocht. Hij heeft honderden mensen ontmoet uit de meest verschillende culturen en met de meest uiteenlopende achtergronden. Hoe zou het eigenlijk met iedereen gaan? En hoe gaat iedereen in al die verschillende landen met de crisis om? Hij organiseert een online reünie met de hele wereld.

Lees meer

seizoen 4: Europa

Tom Waes keert terug met een nieuw seizoen, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Tom wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen. Reizen Waes Europa: acht straffe reisreportages vol bizarre ervaringen en ontroerende ontmoetingen.

→ lees meer over seizoen 4

seizoen 3

In het derde seizoen (2017) trekt Tom opnieuw naar plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen. Tom is inmiddels een ervaren reiziger, maar er staan nog veel speciale bestemmingen op zijn verlanglijst. Zo is hij één van de eerste toeristen in Sierra Leone, nadat het land twee jaar lang afgesloten was door de ebola crisis. Tom bezoekt ook Tuvalu, een eiland dat naar eigen zeggen als eerste zal verdwijnen door de klimaatopwarming. En hij maakt een reis dwars door China, van oost naar west. Negen nieuwe reisverhalen in dit seizoen van Reizen Waes.

seizoen 2

seizoen 1