Over de site

Ter gelegenheid van Remco Camperts 89e verjaardag dook de VPRO in het rijke archief vol voordrachten, interviews, documentaires en zelfs een geweigerde televisieuitzending.

Duik via de tijdlijn in het leven en werk van Remco Campert. Hou de site in de gaten, want de tijdlijn wordt binnenkort aangevuld met meer archiefmateriaal, dichters die Campert eren in Nooit Meer Slapen en Mirjam van Hengel die in VPRO Boeken vertelt over de nieuwe Campert-biografie.

Nooit Meer Slapen
In 1986 publiceerde Campert in het bundeltje Collega's gedichten over zestien dichters. Nu is het de beurt aan vijf collega’s een gedicht over hem te schrijven. In Nooit Meer Slapen dragen Hagar Peeters, Dean Bowen, Ellen Deckwitz, Pieter Boskma en Elly de Waard een gedicht over Campert voor en vertellen ze wat hij voor hun dichterschap heeft betekend. Te horen van maandag 3 tot en met vrijdag 7 september, daarna hier terug te luisteren en op het YouTube-kanaal VPRO Poëzie

VPRO Boeken
Op zondag 9 september is biograaf Mirjam van Hengel te gast. Haar biografie Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert verschijnt op 4 september bij De Bezige Bij. Ook deze uitzending zie je natuurlijk terug op deze site.

deze mensen werkten mee aan de site over Remco Campert

Redactie
Cecile Elffers, Yasmin Wegman en Vera Boonman

Radioarchief
Nienke Feis

Design en code
Yannick Gregoire en Timo Klok

Illustratie
Olivier Heiligers

Eindredactie
William Valkenburg 

advertentie