Riphagen

Riphagen is een WOII-misdaadthriller gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar vooral een fervent Jodenjager. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

Riphagen is een film van regisseur Pieter Kuijpers. De film is geproduceerd door Pupkin in coproductie met VPRO. In januari werd Riphagen als driedelige serie uitgezonden. Alle afleveringen zijn hier te bekijken.

De drie afleveringen van Riphagen worden als marathon-herhaling uitgezonden op zaterdag 4 mei 2019 om 22.20 uur op NPO 3.

meer over Riphagen

Regisseur Pieter Kuijpers: 'Met Riphagen wil ik proberen het veel te heroïsche beeld over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog bij te stellen. Riphagen is geen film over een held, maar over een dader. Een dader die puur om opportunistische redenen voor de verkeerde kant van de historische scheidslijn heeft gekozen.'

afleveringen