De Tegenlicht Podcast

Miranda Suripatty realiseert met de tuinen van Brasa gemeenschappelijk groen

In de strijd tegen de opwarming van de aarde worden oplossingen altijd gezocht in geld en techniek. Betere zonnepanelen, grotere windmolenparken, een berg subsidies voor de energie-armen. Ongetwijfeld nuttig, maar gaan we het redden met enkel financiële en technische antwoorden op deze brandende kwestie?

Roland Duong

Miranda Suripatty denkt daar heel anders over. Miranda is gehandicaptenarts, moeder van twee kinderen en een van de initiatiefnemers van de tuinen van Brasa: gemeenschappelijk groen in het hart van Amsterdam-Zuidoost. Op de plek waar een stuk snelweg van de A9 liep heeft het asfalt plaatsgemaakt voor het Brasapark. In dit park stichtte Miranda samen met drie andere vrouwen een gemeenschappelijke plek om te tuinieren en te ontspannen. De tuinen van Brasa.

Door in sociale gemeenschap in de natuur te zijn, hervinden we onze natuurlijke wortels, en dan verloopt het proces van vergroening een stuk natuurlijker, dus makkelijker en succesvoller, aldus Miranda Suripatty in een diepgravend gesprek over afkomst, West-Friese cultuur, man-vrouw verhoudingen en het kwijtraken en vinden van jezelf in de natuur.

meer samen vergroenen

  •