Zo zijn oorlog en media met elkaar verweven

Wat is de rol van media tijdens de oorlog in Oekraïne? Mark Deuze, hoogleraar media & communicatie, geeft speciaal voor VPRO Tegenlicht een media-college.

Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is tijdens zijn loopbaan als professor werkzaam geweest aan verschillende internationale universiteiten, waaronder in Rusland. Voor die tijd was Deuze journalist bij het Brabants DagbladDe Telegraaf en het Zuid-Afrikaanse dagblad Beeld.

In zijn onderzoek ligt de focus op de interactie tussen nieuwe media en de maatschappij. Ook onderzoekt hij de arbeidspositie en -omstandigheden van journalisten. Hij schrijft regelmatig over de rol van internetjournalistiek in de digitale cultuur.  Er staan zeven boeken over journalistiek en media op zijn naam, waaronder Media LifeManaging Media Work en Media Work

20 jaar toekomst verkennen met tegenlicht

Dit online archief gebruikt kunstmatige intelligentie om meer dan 500 uitzendingen gemaakt sinds 2002 op nieuwe manieren beschikbaar en doorzoekbaar te maken. Zoek naar specifieke fragmenten, citaten en zelfs losse shots.

thema: media

7 items

In de wereld van media volgen de veranderingen en innovaties elkaar in duizelingwekkend tempo op. Een zoektocht naar de waarheid, ethiek en de menselijke maat in een digitale leefomgeving.

Klimaat