energieblindheid volgens Nate Hagens

Wat als groene energie niet werkt? Als de energietransitie op papier een uitkomst lijkt, maar in de praktijk niet realistisch is? Waar vinden we dan de oplossing voor onze onstilbare honger naar energie? Is er eigenlijk wel een oplossing? Niet per se, volgens Nate Hagens.

dit artikel hoort bij het thema ‘Maak ’t simpel!’

Nate Hagens is directeur van The Institute for the Study of Energy & Our Future (ISEOF), een organisatie die zich toelegt op het opleiden en voorbereiden van de samenleving op de komende culturele transitie. Hij stelt dat de manier waarop we nu met energie omgaan, de roekeloosheid waarmee we energie gebruiken, niet houdbaar is. Hoe je het ook wendt of keert en hoe groen de energie ook wordt: de rek is eruit, de koek op.

Als antwoord op het energievraagstuk ziet hij een ‘great simplification’ voor zich, een antwoord dat hij onderzoekt in zijn gelijknamige podcast. Voorbij de spullen en terug naar de basis, naar wat er echt toe doet in het leven.

In de serie Tegenlicht toekomstverkenners gaan we met tien inspirerende denkers op zoek naar sporen van de toekomst. Dit is de toekomst volgens Nate Hagens. Meer toekomstverkenners vind je op ons YouTube-kanaal.