VPRO Tegenlicht presenteert het Virtueel Uitzendbureau van de Toekomst. Hoe werk jij over twintig jaar? Solliciteer nu op het werk van morgen.

Welkom in het Virtuele Uitzendbureau van de Toekomst. Hoe zie jij het werken van morgen? Solliciteer nu met video, verhaal of foto op een baan die nog niet bestaat.

Het werken van morgen is anders dan vandaag. Dat is zeker. Maar hoe anders ziet het eruit? Volgens econoom Andrew McAfee zal vooral het werk waarin de menselijke verbinding centraal staat levensvatbaar zijn.
 

Maar wat zou het werken van morgen kunnen zijn? Om je op weg te helpen met je sollicitatie enkele voorbeelden. Zo is er de notificatiefilosoof, zij creeërde haar eigen baan om de notificatiedruk van mobiele apparaten te verminderen. 
 

En er is ook een professional disorganiser die zelf verzon wat bedrijven nodig hebben, ookal beseffen ze dat zelf nog niet altijd.
 

Het kan ook anders. Gedwongen ontslagen worden en dan aan de slag gaan als buschauffeur. Omdat je dat altijd al wilde. Of als voetverzorger vanuit je sportieve interesse. Geen nieuw soort werk, maar wel voorbeelden van een meer flexibele levensloop. De toekomst van het werk is vooral het combineren van verschillende vaardigheden en mogelijkheden.

Het werken van de toekomst maakt natuurlijk van het wereld wijde web haar thuishaven. Online verbinders en beïnvloeders hebben zeker de toekomst.
 

Dorst naar nieuw werk

Heb je een idee van hoe een niet bestaande, vreemde of unieke baan eruit kan zien? Welk soort werk gaat volgens jou eraan komen? Laat je fantasie de vrije loop en stuur ons jouw wildste schets van het werken morgen. Als video, in de vorm van een nieuw CV, een essay of een tekening.

Meer inspiratie nodig voor unieke of nog niet bestaande beroepen?

Dompel je onder in de frisse suggesties van VPRO Dorst.

Plaats je sollicitatie op een van deze kanalen:

Geheel in lijn met de virtuele natuur van ons arbeidsbureau kun je de sollicitatie via vele digitale kanalen tot ons laten komen.

>> Tumblr-blog

>> Facebook-bericht

>> YouTube

>> Twitter

Voel je vrij en vind je eigen vorm.

Bij voldoende geschikte kandidaten die door onze eerste selectieronde komen, maken we een etalage met de meest creatieve inzendingen.

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

alle soorten van virtuele sollicitatie