Marjolein ten Hoonte, Directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, analyseert trends op het gebied van werk. Tuinieren en golf zijn haar passies.

Als directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, analyseert Marjolein ten Hoonte de trends en ontwikkelingen op het gebied van werk. Haar kennis communiceert ze vervolgens met zowel werkgevers als werknemers, in het onderwijs en de politiek. Zo is ze bijvoorbeeld bestuurslid van Champs on Stage, een stageprogramma voor vmbo-scholieren. Want als de arbeidsmarkt verandert, is dat in wisselwerking met andere structuren in de maatschappij. 

In de aflevering 'Het werken van morgen' van VPRO Tegenligt legt ze uit dat werk ons niet definieert: "Je bent niet je werk. Je kunt iets." Ten Hoonte kan een arbeidsmarkt-analyse opstellen, maar tuiniert en golft ook graag, blijkt uit haar korte Twitter-autobiografie. 

Marjolein ten Hoonte is geboren in Amsterdam in 1963 en studeerde af in Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit te nijmegen in 1991. Naast haar baan als directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, zit ze ook in een aantal commissies. Haar visie op de banenmarkt deelt ze bijvoorbeeld ook in de Commissie Arbeidsmarkt en Politiek bij het VNO-NCW.