Mannen met baarden, blowende partners of op zoek naar een knuffel? Zoveel smaken, zoveel apps om een date mee te vinden. Vind je niche!

Voor het beginnen van een relatie zijn er talloze apps te vinden. Zoveel dat je bijna eerst een studie moet doen voor je kan beginnen met swipen. Die moeite willen we je besparen. De populaire apps als Tinder en Happen zijn inmiddels bekend, maar welke minder bekende datingapps richten zich op specifieke niches?

VPRO Tinderlicht

Het meest niche is wellicht onze eigen webapp VPRO Tinderlicht. Je hoeft deze app niet te downloaden of installeren, want het werkt gewoon online in de browser. Aanmelden kan met Facebook of Twitter en na een paar gegevens te hebben opgegeven, kun je op zoek naar een match om samen mee naar de Tegenlicht Meet Up over 'Tinder love' te gaan. Omdat deze app alleen voor deze uitzending is gemaakt, gaat deze na circa twee maanden ook weer offline. Snel bij zijn dus!

Bumble

Een veel gehoorde klacht over Tinder en andere datingwebsites is dat mannen vrouwen lastig vallen met ongevraagde seksuele berichten. Bumble is daar het antwoord op. Deze app lijkt erg op Tinder, maar bij Bumble kan alleen de vrouw het gesprek beginnen. Daar heeft ze 24 uur de tijd voor. Zegt ze niets, dan verdwijnt de match voorgoed. De man kan enkel lijdzaam afwachten en hopen op een berichtje. Bij één match per dag mag hij de wachttijd met nog eens een volle dag verlengen.

Rendeevoo

"Exchange zero texts". Zo prijst 'Rendevoo' zichzelf aan. De app zag blijkbaar een markt in mensen met vermoeide duimen van al dat heen en weer gechat. Bij 'Rendevoo' stuur je enkel een uitnodiging met tijd en plek naar iemand toe. Zin in een drankje vanavond? "You. Me. Drinks now". Dat gaat volgens Rendeevoo zo:
 

Teelloo

Deze Nederlandse app borduurt voort op het concept van 'eventdating'. Behalve het koppelen van vrijgezellen heeft Teelloo ook een dateplanner. Je kiest een date (bijvoorbeeld bioscoop, strandwandeling of eigen invoer) en een tijd en het voorstel wordt naar je crush verstuurd. Ijverig eerst je levensverhaal uitwisselen in een schermpje van vier bij drie centimeter is er niet meer bij; dat is zó 2015.

Spoonr

Soms heb je gewoon zin in een knuffel van een vreemde, blijkbaar. Met Spoonr vind je knuffelige gelijkgestemden. Een vreemde knuffelen kan wat argwaan wekken, maar daar heeft Spoonr wat op gevonden. Op je profiel word je aantal succesvolle knuffels genoteerd. Dubieuze knuffels worden ook bijgehouden. Deze recensiefunctie verzekert iedereen van een kwaliteitsknuffel zonder bijbedoelingen. Wanneer je dan getweeën besluit elkaar te omhelzen, zet je je GPS-functie aan. Spoonr leidt jullie naar elkaar toe met richtingaanwijzingen.
 

Bristlr

Connecting those with beards to those who want to stroke them

Slogan op de website van Bristlr

Voor vrouwen die van baarden houden, is er Bristlr. Mannen kunnen zich hier alleen aanmelden wanneer zij een baard hebben. De kwaliteit van een baard wordt in de gaten gehouden door het publiek. In de tijd dat je wacht op je volgende date kun je baarden één tot vijf sterren geven.
 

High there

Zin om nieuwe mensen te ontmoeten die wel in zijn voor een jointje? Dan is de stonersapp High there voor jou. Todd Mitchem bedacht de app nadat een date fout liep toen hij vertelde dat hij weleens een jointje rookt. Op High there kun je aangeven of je zin hebt om thuis te chillen, buiten er een op te steken of eerst even te chatten. Logica staat niet hoog in het vaandel wanneer je mensen aanspreekt op High there. Zie je iemand wel zitten, dan kies je 'High there!'. Zo niet, dan wordt het 'Bye there!'

Whiplr

Uiteraard is er ook een app die voorziet in de meer duistere behoeftes van de mens: 'Whiplr'. Echt iets voor jou als je behoefte hebt aan kinky seks of stoute praat. Op Whiplr geef je aan wat je fetisjen zijn: objecten, geur, gedrag, geluid, stof, of eten. Ook zie je wie er in de buurt is.
 

Een vis aan de haak geslagen

Heb je je ideale joint rokende partner met baard gevonden? Dan is het zaak om je prille relatie in stand te houden. In goede en slechte tijden. De wittebroodsweken kom je vaak wel door, maar wat als je net nog een lange reis gepland had staan? Overleeft je nieuwe relatie dat ook? Gelukkig zijn er apps en gadgets om je daarbij te helpen.