Niet lullen, maar poetsen. Niet klagen, maar doen. Inspirerend en hartverwarmend vonden veel kijkers over afgelopen aflevering. En wie weet zet het ook aan tot actie: 'Wat kan ik doen voor de samenleving?', wordt er afgevraagd.

'niet klagen maar doen'

'Geweldige mensen', wordt er getweet. Mensen die echt ondernemen en niet bij de pakken neer gaan zitten. 'Een bindmiddel voor onze samenleving.'

inspirerende initiatieven

Zonder de gemeente, zelf aan de slag. Dat is de rode lijn in het verhaal van deze aflevering. Iedereen kan het doen, en dat spreekt mensen aan.

Het zet ook aan tot denken. Wat is winst bijvoorbeeld?

het beste maken van de bijstand

Het beeld van mensen in de bijstand is over het algemeen vrij negatief. In de aflevering wordt een andere kant laten zien. Dat viel op.

is er een 'maar'?

Ook de Volkskrant vond de aflevering mooi en inspirerend. Toch was er volgens Frank Heinen een 'maar'. Missen we de kritiek op de maatschappij door nu alleen de mooie kant te laten zien?

'de bal rolt'

Wie weet blijven de reacties op een aflevering als deze niet alleen bij 'inspirerend', maar monden ze ook uit in actie. 'De bal is aan het rollen', tweette een kijker.

'Uitdagers en aanpakkers' gemist? Bekijk de aflevering hier terug.