In de aflevering 'Verovering van ons DNA' wordt het e-healthsysteem van Estland onder de loep genomen. Estland is op weg naar een meer preventieve gezondheidszorg op basis van DNA-analyse. Op twitter kwamen er uiteenlopende reacties. Sommige twitteraars vonden het een geweldig idee en zouden het liefst morgen al hun DNA afgeven aan een biobank, andere twitteraars zijn erg sceptisch.

Kom maar op met die biobank

Twitteraars reageerden optimistisch op de Estse biobank. DNA-analyse en meer preventieve gezondheidszorg zou volgens hen ook in Nederland zijn intrede moeten doen, mits de regelgeving goed is. 

Sceptische reacties

Sommige twitteraars hebben geen vertrouwen in een toekomstige Nederlandse biobank, omdat ze de Nederlandse overheid niet vertrouwen met hun DNA. 

'Hoeveel mysterie heeft het leven nog?'

Willen we ons DNA en onze erfelijke aanleg eigenlijk wel weten? Dat vroegen sommige twitteraars zich af. Want hoe verandert je leven als je weet dat je een verhoogde kans op bepaalde ziektes hebt? 

De rol van de verzekeraar

Twitteraars maken zich zorgen over de positie en macht van verzekeraars in dit debat. 

Dineren op maat

Met je eigen DNA-profiel naar een restaurant, waar je een diner op maat geserveerd krijgt, speciaal afgestemd op wat er volgens jouw DNA goed voor je is. Voor sommige twitteraars gaat dit veel te ver.