Professionele white hat hacker, online veiligheidsspecialist, 'Apple 0day guy' en beveiligingsonderzoeker bij Twitter.

Charlie Miller verkreeg internationaal faam toen hij in 2007 als eerste de iPhone hackte. Een jaar later wist hij bij een hackerswedstrijd in Canada binnen twee minuten een MacBook Air te kraken en 10,000 USD te winnen. Door deze twee gebeurtenissen stond Miller al snel bekend als de ‘Apple 0day guy’. In 2011 vond hij een beveiligingslek in de Iphone en Ipad waarmee met behulp van een app persoonlijk data gestolen kon worden.
 

 “The reality is that anyone can be hacked. You can protect yourself from known vulnerabilities, but the danger lies in the unknown vulnerabilities.”

Charlie Miller, tijdens een interview met St. Louis Public Radio.

Niet alleen Apple producten zijn kwetsbaar voor Miller’s hackkunsten. Naast het hacken van de G1 Android phone en de browser Safari heeft Miller samen met Chris Valasek de electonica van de Toyota Prius en Ford Explorer gehackt. Hierdoor konden zij via een laptop onder andere extra gas geven, plotseling remmen, en het stuur overnemen.
 

Charlie Miller promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Notre Dame (VS) in de wetenschap van Wiskunde. Hierna werkte hij 5 jaar als Global Network Exploitation Analist bij de NSA, waar hij zich voornamelijk bezighield met het identificeren van zwakheden en veiligheidslekken. Naar verluid hield hij zich ook bezig met aanvallen op buitenlandse doelwitten door gebruik te maken van deze veiligheidslekken. Na zijn werk bij de NSA is hij onder andere beveiligingsarchitect geweest bij een financiële instelling en heeft hij als consultant gewerkt bij Accuvant Labs. Dit is een team van meer dan 250 vooruitstrevende informatie beveiligingsexperts. Tegenwoordig is Miller voornamelijk werkzaam als beveiligingsexpert bij Twitter.