Als veiligheidsstrateeg, hacker, filosoof en mede-oprichter van Rugged Software en I am the Cavalry, zet Joshua Corman zich in voor 'ethical hacking'.

Joshua Corman is een pionier binnen de hackersgemeenschap. Met zijn organisatie I am the Cavalry probeert hij de hacking- en securitywereld ervan te overtuigen dat computerveiligheid gezien moet worden als een vorm van publieke veiligheid. Hackers moeten hun talent en kennis inzetten voor het beschermen van mensenrechten, vindt Corman. 

Het gevaar van 'Het Internet der Dingen'

Een toenemend aantal apparaten worden via het internet met elkaar bestuurt en verbonden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op afstand de thermostaat in je huis alvast aan te zetten, of je koelkast te laten bijhouden welke producten bijna op zijn (en dus online besteld moeten worden). Deze digitale infrastructuur tussen apparaten en mensen wordt ook wel ‘Het Internet der Dingen’ genoemd.

Dergelijke producten bieden high-tech gebruikersgemak, maar hebben ook een keerzijde. Hackers kunnen bijvoorbeeld de 'slimme' sloten van jouw voordeur openkrijgen met behulp van een smartphone. En dan hoeven ze niet eens bang zijn gesnapt te worden, omdat ze via jouw gehackte thermostaatgegevens kunnen weten wanneer je wel/niet thuis bent. Uit een onderzoek van het technologiebedrijf Hewlett-Packard (HP) werd duidelijk dat zo’n zeventig procent van de huidige apparaten die momenteel op 'het Internet der Dingen' zijn aangesloten zeer kwetsbaar zijn voor hackers.

I am the Cavalry is een grassroot-organisatie, mede-opgericht door Corman in 2013, die deze kwetsbaarheden van het Internet der Dingen wilt blootleggen. “You’re taking things that weren’t connected and weren’t vulnerable and putting vulnerability and connectivity on all of them,” aldus Corman. Deze kwetsbaarheid en technologische afhankelijkheid moet daarom gezien geworden als een bedreiging van de publieke veiligheid, die achterblijft op de snelle ontwikkeling van computertechnologieën. I am Cavalry richt zich specifiek op het beschermen van de gezondheids- en auto-industrie, domotica (huistechnologie) en publieke infrastructuur. Het is namelijk (erg) makkelijk om apparatuur in ziekenhuizen te hacken, auto’s te herprogrammeren, ‘slimme’ lichtsystemen bij mensen thuis uit te zetten of in publieke CCTV-netwerken te breken

 

"A lot of people see hackers as a menace, but most of us are white hats, or in other words: we use our talent, our curiosity and our technoical skills to make the world a safer place."

Joshua Corman in Zero days

I am the Cavalry is voornamelijk een filosofische beweging, die een 'spirituele renaissance' wilt creëren onder de 'white-hat' hackers ('ethische' hackers die online kwetsbaarheden -veiligheidslekken- traceren om ze te rapporteren bij het desbetreffende bedrijf/instantie). Deze white-hat hackers kunnen zo bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid van technologie.