Katie Moussouris programmeerde op haar achtste al met een Commodore 64. Ze werkt bij HackerOne en is al jaren actief bezig met veiliger maken van software.

Katie Moussouris is bij HackerOne eindverantwoordelijk voor beleid. Dit bedrijf stelt anderen in staat om veiligheidslekken op een gemakkelijke manier op te lossen. Bedrijven als Twitter, Yahoo en MailChimp hebben zich bij HackerOne aangemeld en kunnen aangeven hoeveel ze over hebben voor het opsporen van lekken in hun software. Hackers kunnen via de site gevonden lekken aanmelden en dan een beloning incasseren. Volgens de site zijn er op deze manier inmiddels ruim 4.000 bugs opgelost, is er 1,3 miljoen USD uitbetaald en zijn er bijna 900 hackers bedankt.

Tot mei 2014 werkte Moussouris bij Microsoft waar ze leiding gaf aan het Security Community Outreach & Strategy Team, onderdeel van het Microsoft Security Response Center (MSRC). Net als bij Symantec was ze vooral betrokken bij het opsporen en oplossen van zwakheden in software. Ook was ze voor Microsoft betrokken bij de Blue Hat-conferentie, een evenement waar hun ontwikkelaars in contact komen met hackers.

Begonnen op Commodore 64

Op haar achtste kreeg Katie Moussouris een Commodore 64 van haar moeder met daarop PacMan. Toen ze daar genoeg van kreeg, kreeg ze een boek over de programmeertaal BASIC en begon ze met programmeren. Ze ging bij de computerclub op haar school, deed mee met wedstrijden en begon zo met hacken als hobby. Katie studeerde moleculaire biologie en wiskunde en werkte bij het MIT aan het Human Genome-project. Via verschillende omzwervingen kwam ze uit bij het bedrijf @stake. Dit computerbeveiligingsbedrijf werd uiteindelijk overgenomen door Symantec. 

Inmiddels kent Moussouris alle kanten van computerveiligheid: als onderzoeker, als programmeur en verkoper van open en gesloten software en als tester van software. Met al die expertise is ze ook betrokken bij de Internationale Standaarden Organisatie (ISO) waar ze een standaard ontwikkelde voor het openbaar maken van veiligheidslekken. Tot slot is ze een van de oprichters van I am the Cavalry, samen met Joshu Corman.