Ook wel bekend als 'mister DAX,' geldt Dirk Müller inmiddels al zo´n tien jaar lang als dé financiële marktgoeroe van Duitsland. Grotendeels toevallig werd Müller (1968) het gezicht van de belangrijkste Duitse aandelenbeurs DAX.

De Duitse media werden het zat om telkens weer dezelfde foto’s van het scherm met de DAX-koers te fotograferen. Daarom viel hun keuze steeds vaker op een beurshandelaar die direct onder het scherm zijn werkplek had. Al snel werden foto’s met de gezichtsuitdrukking van de blonde man gebruikt om de koers van de DAX te weerspiegelen. “Mister DAX,” zoals hij door de media werd gedoopt, bleek er ook spraakmakende en originele zienswijzen op na te houden.

Tolk versus keizer

Müller werkt nu zelfstandig en fungeert naar eigen zeggen als “tolk tussen de financiële markten en de mensen erbuiten.”  In talkshows, lezingen, kranten en documentaires geeft Müller zijn visie op de markt. Zijn faam neemt in Duitsland bijna Jim Rogers-achtige proporties aan, nu hij zich ook begint te buigen over niet-financiële kwesties. Tussen 2009 en 2011 schrijft hij twee boeken. Verder staat Dirk Müller aan het hoofd van de website Cashkurs, waar hij en andere financiële experts dagelijks commentaar leveren op het wereldwijde beurswezen.

Hoewel zelf financieel expert, moedigt Müller geregeld onervaren beleggers aan om kritisch te zijn, en zich niet gek te laten maken door de professionals van de financiële wereld, die zich volgens hem nog wel eens misleidend willen gedragen. In zijn eigen woorden: “Der Kaiser hat keine Kleider an!”