The Reagans is nu beschikbaar op NPO Plus en vanaf 6 mei op vier donderdagen te zien, om 22.35 uur op NPO 2.

aflevering 1: De held uit Hollywood

donderdag 6 mei, 22.35 uur op NPO 2 

De opkomst van Ronald Reagan van liberale filmster tot de conservatieve politicus die gouverneur werd van Californië. In deze aflevering worden de Amerikaanse mythen en de mythevórming, die zo vakkundig werden gebruikt door de Reagans om aan de macht te komen, onderzocht. 

aflevering 2: De ruk naar rechts

donderdag 13 mei, 22.25 uur op NPO 2 

Een nadere blik op Ronald Reagans strategie om verkiezingen te winnen, namelijk door racistische codes te gebruiken. Het doet denken aan het politieke landschap onder president Trump. Nancy begint haar mannetje te staan als politieke kracht.

aflevering 3: De grote schoonmaak

donderdag 20 mei, 22.40 uur op NPO 2 

Het succes van de beide Reagans wordt nader bekeken. Ronald draait de sociale plannen  New Deal en Great Society van vorige presidenten terug en ontketent een politieke kettingreactie die anno 2021 nog steeds voelbaar is. Nancy worstelt, net als Ronald, met haar imago: de Reagans lijken meer om de rijken en het militair-industriële complex te geven, dan om de armen. 

aflevering 4: In de sterren

donderdag 27 mei, 22.35 uur op NPO 2 

De tweede termijn van de Reagans. De regering struikelt bijna over het Iran-Contra-schandaal. Nancy's handelingen achter de schermen onthullen haar invloed en macht.

Vakkundig combineert ze haar zorgtaken als plichtsgetrouwe vrouw van een man wiens gezondheid achteruit gaat met haar zoektocht om de erfenis van Reagan vorm te geven.