In deze aflevering is Ruben Terlou in Chongqing en onderzoekt hij de Chinese vrije tijdsbesteding.

Vrijetijdsbesteding is in China een publieke en massale aangelegenheid. Of het nou gaat om Mahjong-toernooien, acrobatiek of streetdance, alles gebeurt op de centrale pleinen in de steden en het liefst met velen tegelijk.

Om als talent de sprong te wagen van het stadsplein naar een professionele carrière in de entertainment is nog niet zo makkelijk in China. Een stap waar heel wat offers voor worden gebracht. De concurrentie is groot en succes zeker niet gegarandeerd.

Ruben duikt in de wereld van de acrobatiek waar jonge talentjes ver weg van hun ouders onderworpen worden aan een streng opleidingsregime. Hij ontmoet de danser Bi Gang die elke week aan duizenden mensen op het grote plein in Chongqing dansles geeft.

Ook bezoekt bij het pretpark Dwarf Empire, dat gerund wordt door kleine mensen die in de reguliere Chinese maatschappij niet de kans kregen een normaal leven te leiden en hun eigen gemeenschap hebben gevormd in het park. 

Chongqing...

  • heeft 13,3 miljoen inwoners
  • staat bekend als de stad waar alles samen kan komen
  • is op economisch gebied een van de snelst groeiende steden
  • werd op 12 mei 2008 getroffen door een zeer zwarte aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter.
  • was de stad waar de Communistische Volkspartij met de Nationalistische Volkspartij in de Tweede Wereldoorlog ging samenwerken om de Japanners het land uit te jagen

extra's

Parallel aan de reis langs de Yangtze zijn bij elke aflevering extra foto's en verrijkende verhalen ontsloten, veelal ingesproken door Ruben Terlou zelf. De foto's en verhalen worden aangevuld met historische en actuele informatie over een veranderend China.