Microbioloog en schrijver Rosanne Hertzberger, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, psychiater Glenn Helberg, acteur Wim Opbrouck, primatoloog Frans de Waal en cabaretier Claudia de Breij schuiven aan bij Janine Abbring in het seizoen van Zomergasten in 2017.

Janine Abbring

Janine Abbring (Groningen, 1976) is de nieuwe presentator van VPRO Zomergasten. Als eindredacteur van het programma Zondag met Lubach is Abbring de belangrijkste vrouw achter de schermen van deze satirische nieuwsshow, die in 2016 de Nipkowschijf in de wacht sleepte. Van 2009 tot 2011 was Abbring een van de Jakhalzen van het programma De wereld draait door en van 2011 tot 2015 presenteerde ze samen met Menno Bentveld Vroege vogels, het natuur- en duurzaamheidsprogramma op radio en televisie.

'Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten.'

Lees de rest van het interview hierZomergasten trapt af op zondag 23 juli, om 20.15 uur op NPO 2.