Villa VPRO

o.a. Kees Verhoeven over het woonakkoord en publieke omroep

Villa VPRO

o.a. Kees Verhoeven over het woonakkoord en publieke omroep

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Edin Mujacic

vanaf 00:02:36

Moet het kabinet in 2014 nou extra bezuinigen of niet? Het CPB, het kabinet en De Nederlandsche Bank lijken het niet helemaal met elkaar eens op dit punt. Bankpresident Klaas Knot adviseert het kabinet om door te gaan met de bezuinigingen en hervormingen. Coen Teulings van het Centraal Planbureau vindt dat we onszelf niet zo moeten straffen, extra bezuinigingen in 2014 zijn niet nodig, zei hij gisteren bij de presentatie van de voorjaarsrapportage. Econoom Edin Mujacic vindt dat uberhaupt tot nu toe nauwelijks is bezuinigd, maar dat vooral de lasten zijn verzwaard en dat is heel slecht voor de economische groei...

Metropolis Spanje

vanaf 00:09:21

Verstandelijk gehandicapten zijn niet zielig en horen er gewoon bij in Nederland. Dat is de norm. De werkelijkheid is vaak anders. Hoe is dat elders in de wereld? Onze Metropolis-correspondenten gaan deze week op onderzoek. In Barcelona houdt ondanks de nietsontziende bezuinigingswoede van de Spaanse overheid de coöperatie Femarec moedig stand. En dat is maar goed ook, want verstandelijk gehandicapten kunnen er terecht voor een baan en nog zo wat van die dingen die het leven de moeite waard maken.

Kees Verhoeven

vanaf 00:16:11

D66 Tweede Kamerlid Kees Verhoeven over woonbeleid en publieke omroep.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:36:39

Het houden van een parlementaire enquete. Het is één van de zwaarste politieke instrumenten van het parlement. Kamerleden zijn soms huiverig om het in te zetten. Het moet hun bewindspersoon niet de kop kosten. SP-kamerlid Jan de Wit van de commissie die onderzoek deed naar de miljardensteun aan de banken in het parlement, het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek.

Het vragenuurtje

vanaf 00:40:49

advertentie