Villa VPRO

o.a. Hoofdredacteur van De Limburger Huub Paulissen en buitenlandpanel

Villa VPRO

o.a. Hoofdredacteur van De Limburger Huub Paulissen en buitenlandpanel

In de Villa aandacht voor het Limburgs medialandlandschap. Hoofdredacteur Huub Paulissen leidt de regionale krant De Limburger en houdt zich dagelijks bezig met wat de Limburgers over de provincie lezen. Onze wetenschapsredacteur komt met astronomisch groot nieuws en  ons buitenlandpanel staat stil bij de laatste ontwikkelingen in -en rondom Syrie.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thema-week Limburg: Hoofdredacteur De Limburger

vanaf 00:02:56

Deze hele week gaat het in de Villa over Limburg. Wat is er over van het Rijke Roomsche Leven? En is er nog steeds woede over de arrogantie van Hollanders? Of heeft Mijnheer Pastoor eigenlijk nog wel wat te vertellen? Vandaag is bij ons in de uitzending de hoofdredacteur van dagblad De Limburger Huub Paulissen.

Goldstein weg bij Stedelijk Museum

vanaf 00:09:14

Nu het stedelijk museum eindelijk weer open is, zou je denken dat het een feest zou moeten zijn om de directeur te mogen zijn van zo’n prachtig museum. Toch heeft de huidige directeur Ann Goldstein besloten haar functie neer te leggen. Rutger Pontzen is kunstcriticus van de Volkskrant en reageert bij ons in de uitzending.

Wetenschap

vanaf 00:36:10

 Spannend nieuws. Braziliaanse onderzoekers hebben zojuist bekend gemaakt dat ze een zon hebben ontdekt die vrijwel identiek is aan onze ‘eigen’ zon, met Frederique Melman.

Buitenlandpanel

vanaf 00:40:02

De VS, Groot-Brittannie en Frankrijk bereiden zich voor op een militaire actie in Syrie. Het wordt wellicht een korte aanval met kruisraketten. De actie moet in de eerste plaats begrepen worden als een signaal dat het gebruik van chemische wapens niet ongestraft kan blijven. Het moet de Amerikaanse president ook behoeden voor gezichtsverlies omdat hij precies een jaar geleden chemische wapens als rode lijn omschreef die niet overschreden mocht worden. Hoe symbolisch en hoe beperkt wordt de militaire reactie van het westen? Wat zijn de mogelijke gevolgen op het terrein en brengt de operatie een door de VS gewenste onderhandelde oplossing voor Syrie dichterbij? Of bestaat het risico niet dat de chaos nog groter wordt? Amerika-correspondent David Hammelburg en defensie-historicus Christ Klep houden de mogelijke gevolgen tegen het licht.

Buitenlandpanel over Syrie

vanaf 00:45:23

Buitenlandpanel over Syrie