Villa VPRO

o.a. Gerard Klaasen over die nieuwe premier van Vaticaanstad, Roel Coutinho en Schuld en Boete.

Villa VPRO

o.a. Gerard Klaasen over die nieuwe premier van Vaticaanstad, Roel Coutinho en Schuld en Boete.

Villa VPRO met vandaag, Gerard Klaasen over de nieuwe rechterhand van de paus, metropolis gaat naar het strand in Indonesië, Roel Coutinho komt vertellen over zijn reis in Zuid-Afrika.  en in Schuld en Boete gaat het onder andere over Griffierechter en de Taskforce TBS.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gerard Klaasen

vanaf 00:02:55

Vaticaanstad krijgt een nieuwe premier. De oude rechterhand van de paus Bertone gaat met pensioen en dat betekent dat er een vervanger moet komen. Pietro Parolin zou volgens bronnen deze plek innemen. Maar hoeveel macht heb je eigenlijk als tweede man van Vaticaanstad en wat voor een type is Parolin. Aan de telefoon is Gerard Klaasen van de RKK.

Metropolis Indonesie

vanaf 00:08:48

Metropolis Radio gaat na een lange zomerstop weer fris van start. En we beginnen deze week op het strand. Onze correspondenten gaan een kijkje nemen aan de kustlijnen over de hele wereld.  Vandaag gaan we naar Jakarta waar het strand langzaam verdwijnt door een opmerkelijke natuurverschijnsel.

Roel Coutinho

vanaf 00:14:04

Hij is sinds vorige week weer terug uit Zuid-Afrika. Roel Coutinho, voormalig directeur van het Centrum infectieziektebestrijding. Coutinho was in Zuid-Afrika om te kijken wat het verband is tussen hiv en andere chronische ziekten als diabetes.

Wim Brands

vanaf 00:35:18

Morgen verschijnt de biografie van J.D Salinger, schrijver van onderandere  het wereld beroemde boek Catcher in de Rye. Wim Brands van het programma Brands met Boeken heeft het boek voor publicatie in handen gekregen en bespreekt het in de Villa.

Schuld en Boete

vanaf 00:40:36

Vandaag bespreken Merel van Leeuwen, justitieverslaggever van de Wegenerkranten, strafrechtadvocaat Marnix van der Werf en PvdA Tweedekamerlid Jeroen Recourt de juridische actualteit. De griffierechte, de zaak Danny K en het Nederlandse TBS beleid komen aan bod.