Villa VPRO

o.a. Rolt de kop van KPN topman Blok? Jihadisten Syrië fuseren

Villa VPRO

o.a. Rolt de kop van KPN topman Blok? Jihadisten Syrië fuseren

Vandaag veel aandacht voor het buitenland. We staan stil bij de laatste ontwikkelingen op het Koreaanse Schiereiland, de sektarische spanningen in Egypte en de moeizame hulpverlening in Syrie. Wie wel hulp krijgen, zijn de jihadisten in de Syrische burgeroorlog. Al-Qaeda zegt gefuseerd te zijn met de belangrijkste militante groep in Syrie. Verder aandacht voor de perikelen in de KPN-top. En er is een nieuwe Metropolis.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jihadisten Syrie fuseren

vanaf 00:02:29

De extremistische groep Jihadistische groep, Jubhat al-Nusra in Syrie,  gaat fuseren met Al-Qaeda. Dat zegt Al-Qaeda in een lange videoboodschap.  Anno Bunnik van Pax Ludens , Midden-Oostendeskundige en traint ook officieren voor defensie.

Metropolis Radio

vanaf 00:07:56

Lichte irritatie over ruziënde buren tot laagvliegende straaljagers. Geluidshinder kan je leven aardig zuur maken. Lawaai vormt een serieuze bedreiging voor onze gezondheid en welzijn? Maar hoe worden irritante decibellen in het buitenland beleefd? Onze metropoliscorrespondenten gaan deze week op onderzoek naar lawaaierige plekken in hun landen. Een bijdrage van Maartje Duin vanuit Vietnam, waarin ze uiteindelijk stilte vindt aan de Red River.

Rolt de kop van KPN topman Blok?

vanaf 00:13:59

Hij is de luis in de pels van de financiele wereld. Al bijna 40 jaar onderzoekt hij bedrijven en sleept ze wanneer dat nodig is voor de rechter. Pieter Lakeman over KPN, Eelco Blok en monties van wantrouwen voor topmensen in het bedrijfsleven.

Wetenschapsrubriek: Vlinders vliegen rechtdoor

vanaf 00:35:08

De Monarchvlinder zijn uitstekende vliegers en vinden elk jaar weer heel nauwkeurig hun weg van Canada naar Mexico. Toch? Duitse onderzoekers prikken die mythe deze week door, vertelt wetenschapsjournalist Frederique Melman.

Buitenlandpanel

vanaf 00:38:26

Komt er nog oorlog in Korea? Waarom komt de de hulpverlening in Syrië zo moeizaam op gang? En het geweld tegen Koptische christenen in Egypte reist de pan uit. In het buitenlandpanel Thea Hilhorst en Jacco Pekelder!

advertentie