Bureau Buitenland

o.a. De Fransen zijn Hollande zat, Mali radicaliseert

Bureau Buitenland

o.a. De Fransen zijn Hollande zat, Mali radicaliseert

Voor de tiende keer wordt de VPRO Bob den Uyl Prijs uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige journalistieke reisboek uit het afgelopen jaar. Redacteur Sophie van Leeuwen is bij de uitreiking in Amsterdam. Sinds de coup dit voorjaar in Bamako wordt Noord-Mali door rebellen en leden van Al Qaida geregeerd. Een gesprek met Cokky van t Leven, van ICCO Kerk in Actie, en Afrika-kenner en journalist Gerbert van der Aa. Hoe staat het er voor in het land? En: hij is een jaar aan de macht, maar de kritiek neemt alsmaar toe op de Franse president. Hoe gaat Francois Hollande zijn presidentschap redden? Correspondent Frank Renout ging op reportage naar Calais, waar de werkloosheid blijft stijgen. Aansluitend praten we met PvdAers Thijs Berman en Rene Cuperus. Welk advies zouden zij hun sociaaldemocratische collega geven?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:02:10

Carolijn Visser wint Bob den Uyl prijs Voor de tiende keer wordt de VPRO Bob den Uyl Prijs uitgereikt, dit jaar aan Carolijn Visser. Deze prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige journalistieke reisboek uit het afgelopen jaar. Afgelopen weken kon u in onze uitzendingen steeds twee portretjes horen  van de genomineerde schrijvers en hun boeken. Redacteur Sophie van Leeuwen is bij de uitreiking in Amsterdam. De Fransen zijn Hollande zat Hij is één jaar president, maar kritiek neemt alsmaar toe op de Franse president. Hoe gaat François Hollande zijn presidentschap redden en Frankrijk hervormen? Correspondent Frank Renout ging op reportage naar Calais, waar de werkloosheid blijft stijgen. Aansluitend praten we met PvdA’ers Thijs Berman en Rene Cuperus. Welk advies zouden zij hun sociaaldemocratische collega geven? Mali radicaliseert Sinds de coup dit voorjaar in Bamako wordt Noord-Mali door rebellen en leden van Al Qaida geregeerd. Het is een complex gebied waar verschillende gewapende groepen de dienst uit maken. De Fransen grepen er in januari in om een eind te maken aan het geweld. Een gesprek met Cokky van ’t Leven, van ICCO Kerk in Actie en Afrika-kenner en journalist Gerbert van der Aa. Hoe staat het er voor in het land? En kan het geweld over slaan naar de regio?

geen titel

vanaf 00:03:48

Voor de tiende keer wordt de VPRO Bob den Uyl Prijs uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor het beste Nederlandstalige journalistieke reisboek uit het afgelopen jaar. Afgelopen weken kon u in onze uitzendingen steeds twee portretjes horen van de genomineerde schrijvers en hun boeken. Carolijn Visser wint de Bob den Uyl Prijs 2013. Redacteur Sophie van Leeuwen was bij de uitreiking in Amsterdam.

Bureau Buitenland

vanaf 00:08:57

Hij is één jaar aan de macht, maar kritiek neemt alsmaar toe op de Franse president. Hoe gaat François Hollande zijn presidentschap redden en Frankrijk hervormen? Correspondent Frank Renout ging op reportage naar Calais, waar de werkloosheid blijft stijgen. Aansluitend praten we met PvdA’ers Thijs Berman en Rene Cuperus. Welk advies zouden zij hun sociaaldemocratische collega geven?

geen titel

vanaf 00:44:22

Sinds de coup dit voorjaar in Bamako wordt Noord-Mali door rebellen en leden van Al Qaida geregeerd. Het is een complex gebied waar verschillende gewapende groepen de dienst uit maken. De Fransen grepen er in januari in om een eind te maken aan het geweld. Een gesprek met Cokky van ’t Leven, van ICCO Kerk in Actie en Afrika-kenner en journalist Gerbert van der Aa. Hoe staat het er voor in het land? En kan het geweld over slaan naar de regio?