Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

In Bureau Buitenland vanavond veel aandacht voor de crisis in Oekraïne. We bellen live met Olaf Koens, hij staat in Sebastopol op de Krim. Correspondent Tijn Sadée maakte een reportage over de Euromaidan in Kiev en de afgelopen dagen in Brussel, waar de EU koorsachtig naar een antwoord zocht op Poetins ingrijpen. En verder praten vier gasten over elk hun eigen specialiteit. Oekraïne-deskundige Nienke van Deugd, journaliste Fleur de Weerd, voormalig Europarlementariër Jan Marinus Wiersma en Ben de Jong Rusland-deskundige. Tot slot vertelt historicus Jacco Pekelder over de band tussen Nederland en Duitsland waarover hij een boek schreef: 'Nieuw Nabuurschap, Nederland en Duitsland na de val van de muur'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hele uitzending 4 maart 2014

vanaf 00:02:43

Olaf Koens over de spanningen in de Krim; Reportage Oekraïne van Tijn Sadée; Oekraïne met Fleur de Weerd, Nienke de Deugd, Ben de Jong, Jan Marinus Wiersma; Jacco Pekelder over de relatie tussen Duitsland en Nederland.

Olaf Koens over de spanningen op de Krim

vanaf 00:02:49

"Het kan zo uit de hand lopen op de Krim", correspondent Olaf Koens over het laatste nieuws vanuit Sebastopol.

fragment Bureau Buitenland

vanaf 00:09:58

Reportage van correspondent Tijn Sadée vanuit Oekraïne en deels vanuit Brussel. Wat heeft het westen en de EU de bewoners van Oekraïne te bieden, nu Putin na de inname van de Krim verdere militaire interventie niet uitsluit…

Oekraine met Fleur de Weerd, Nienke de Deugd, Ben de Jong, Jan Marinus Wiersma

vanaf 00:21:49

Het is bijna een week onrustig op de Krim, het schiereiland van Oekraïne. Journaliste Fleur de Weerd was op het moment dat de vlam in de pan sloeg in Kiev. Daarna reisde ze naar Charkov en Simferopol op de Krim. Met haar en met Oekraïne-specialist Nienke de Deugd, Ruslanddeskundige Ben de Jong en voormalig Europarlementariër Jan Marinus Wiersma spreken we over de rol van de EU en de spierballentaal van Poetin.

Jacco Pekelder over Duitsland in Europa en relatie met Nederland

vanaf 00:48:37

Hoe is onze band met de oosterburen, het machtigste land van Europa? Een belangrijke vraag nu de crisis in Oekraïne laat zien dat Duitsland niet alleen economisch, maar ook politiek een hoofdrol binnen de EU opeist. Historicus Jacco Pekelder legt uit hoe de relatie tussen de twee landen de afgelopen jaren veranderd is. Volgende week verschijnt van hem het boek 'Nieuw Nabuurschap, Nederland en Duitsland na de val van de Muur'.  

advertentie