Argos

Debat over de crisis in de NAVO (nav Irak)

Argos

Debat over de crisis in de NAVO (nav Irak)

Vandaag presenteert Hans Blix - de voorzitter van het inspectieteam dat in Irak controleert of Saddam Hoessein massavernietigingswapens heeft of niet - zijn bevindingen aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Weer een stap verder op weg naar de oorlog tegen Irak, want daar gaat het naar toe als het aan de Amerikanen ligt. En het ligt tegenwoordig vooral aan de Verenigde Staten, de supermacht die geen gelijke meer kent in de wereld en die sinds de aanslagen van de elfde september een missei heeft gevonden in de oorlog tegen het terrorisme. De Amerikanen gedragen zich daarbij met de van hen bekende subtiliteit waardoor de afgelopen maanden de ene spectaculaire diplomatieke rel volgde op de andere.

In Argos vandaag aandacht voor de gevolgen van die Amerikaanse ‘alleingang’ voor de NAVO. Sinds het uiteenvallen van de voormalige vijand in het Oostblok zoekt de NAVO naar een nieuwe bestaansreden. Volgens de Amerikaanse president Bush is dat niet zo moeilijk, de oorlog tegen het terrorisme. Die Amerikaanse druk zorgt voor grote spanningen binnen de NAVO.

Een jaar geleden berichtten we in Argos over de discussie die zich toen nog achter gesloten deuren afspeelde. Na een turbulent jaar kijken we terug op hoe de discussie zich in alle openheid ontwikkelde.

De NAVO: irrelevant of bondgenootschap met een toekomst?

Een debat met onder andere Rob de Wijk, Bert Koenders en oud-minister van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek.

----


**** Buiten ARGOS:

De Centra voor Werk en Inkomen – ofwel de Arbeidsbureaus – mogen aan werkzoekenden geen vacatures in de prostitutie aanbieden. Dat heeft de Minister van Sociale zaken De Geus geantwoord op vragen van de kamerleden Verburg en De Pater - van der Meer. Aanleiding was het bericht dat het CWI in de gemeente Uithoorn banen in de prostitutie aanbiedt.

Aan de telefoon is Metje Blaak. Zij is woordvoerder van de Vakbond voor prostituees, de Rode Draad.


**
Geen once upon a time in the news.

----