Argos

De terrorist als wetgever, anti-terreurbeleid vergeleken

Argos

De terrorist als wetgever, anti-terreurbeleid vergeleken

De Nederlandse regering heeft harde vergaande maatregelen aangekondigd om het terrorisme te bestrijden. Potentiële terroristen kunnen op grond van vage aanwijzingen al worden aangepakt nog voor ze in actie zijn gekomen. En ook mensen die terrorisme goedpraten worden vervolgd.
Dertig jaar geleden nam de West-Duitse regering soortgelijke maatregelen om het terrorisme van de RAF te bestrijden. Was dat effectief? En wat kan Nederland leren van de Duitse ervaringen? Onder andere een uitvoerig gesprek met de toenmalige Duitse minister van Binnenlandse zaken Gerhart Baum.
---

Steeds meer jongeren klagen dat zij worden geweigerd aan de discodeur. De Partij van de Arbeid wil hier een eind aan maken en presenteerde gisteren een aktieplan tegen discriminatie in het uitgaansleven.

Herman Hazendonk, die de fractiespecialisten in deTweede Kamer adviseerde, was tien jaar bedrijfsleider van de dancing Cityhall in Utrecht. Hij stond stond daar driekwart van zijn tijd als portier aan de deur. Een gesprek met Hazendonk.
---