Argos

Corporatie Holding Friesland

Argos

Corporatie Holding Friesland

Het rommelt bij deze grootste woningcorporatie van Friesland, die is ontstaan uit een fusie van zes kleine woningbouwverenigingen. De troebelen bij de Friese corporatie doken deze zomer op in perspublicaties als voorbeeld van de richting waarin de sociale woningbouwsector zich aan het ontwikkelen is. Fusies, schaalvergroting, marktwerking en steeds meer commerciële activiteiten aan de ene kant en een schreeuwend tekort aan betaalbare huurwoningen aan de andere kant. Hoe sociaal is deze sector nog?

Argos onderzoekt vandaag wat er werkelijk aan de hand is bij 'Corporatieholding Friesland'. Gaat het slechts om persoonlijke conflicten of woedt er een richtingenstrijd? Een verhaal over ouderwetse volkshuisvesters, snelle vastgoedboys en angstige personeelsleden.
---

Na de brand gisteren in het detentiecentrum op Schiphol waarbij 11 gedetineerden omkwamen, komt er niet alleen onderzoek naar de oorzaak van deze brand maar heeft minister Donner aan alle gevangenissen gevraagd eens goed te kijken naar de veiligheidsvoorschriften.
Iedere gevangenis in Nederland heeft een commissie van toezicht. Ik praat nu met professor van Kalmthout, verbonden aan de vakgroep Strafrecht van de universiteit van Tilburg. U bent voorzitter van zo’n toezichtscommissie, van welke gevangenis?