Argos

Dossier brand detentiecentrum Schiphol Oost (deel 1)

Argos

Dossier brand detentiecentrum Schiphol Oost (deel 1)

ARGOS
De Libiër Achmed Isa Al Jaballi staat in mei voor de rechter in Haarlem. Hij wordt beschuldigd van brandstichting in cel 11, cellencomplex K op het detentiecentrum Schiphol Oost. Als gevolg van die brand stierven elf gedetineerden. Mocht de Libiër veroordeelt worden dan kan hij levenslang krijgen. Argos kreeg als eerste inzage in het volledige dossier over deze zaak. Uit een reconstructie van het onderzoek van het Openbaar Ministerie blijkt dat het bewijs mager is, dat de Libische verdachte acht maanden in isolatie heeft gezeten en dat het Onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid van Pieter van Vollenhoven sommige conclusies van het Openbaar Ministerie tegenspreekt.

Vandaag deel 1 van deze reconstructie. Woensdag 24 januari deel 2 met daarin een uitgebreid interview met Van Vollenhoven.

DE NIEUWE DIENSTREGELING
Eerste deel van een tweeluik vanaf station Utrecht Centraal over de nieuwe dienstregeling van de NS. Vandaag: de nieuwe dienstregeling zou de grote druk op Utrecht Centraal wegnemen, is dat gelukt?

BOEKBESPREKING
De boeken met Aukje Holtrop.