Argos

De handel in illegale erectiepillen (deel 2)

Argos

De handel in illegale erectiepillen (deel 2)

Argos dook afgelopen februari in de handel in illegale erectiepillen. We spraken onder meer met een ex-smokkelaar die uit de doeken deed hoe hij honderdduizenden illegale erectiepillen vanuit India naar Nederland smokkelde. In kranten als De Telegraaf werden erectiemiddelen in zogenoemde Speurdertjes aangeprezen. Gezien het grote aanbod op Internet en in krantenadvertenties leek het alsof de crimineel die in nep- en namaakmedicijnen doet, niet veel in de weg werd gelegd. De Inspectie voor de Volksgezondheid probeerde dergelijke advertenties uit de kranten te weren. Maar, is dat ook gelukt?

Consultatiebureau voor ouderen
De provincie Limburg stelt 300.000 euro beschikbaar om vijf Centra voor Gezond Leven op te zetten. Dat zijn consultatiebureaus voor oudere mensen. De provincie heeft nu al te maken met een forse vergrijzing
van de bevolking en schakelt daarom het Vilans kenniscentrum voor ouderen in. Projectleider Geraldine Visser ontwikkelt een model van een consultatiebureau dat integrale zorg aan 55-plussers kan bieden.

Tiharea
Eind deze maand starten we op dit woensdagse tijdstip met onze wekelijkse cultuurrubriek Horen & Zien. Voor we het culturele seizoen bij De Ochtenden voor geopend verklaren, trakteren we u dezer weken op een aantal optredens uit ons goed gevulde muzikale archief. Zo keren we vandaag terug naar de ochtend van 11 december 1998. In de VPRO-studio maakten toen de drie dames van de Madagese groep Tiharea hun opwachting.