Argos

Marktwerking in de gezondheidszorg

Argos

Marktwerking in de gezondheidszorg

MARKTWERKING GEZONDHEIDSZORG
De marktwerking in de gezondheidszorg wordt voorzichtig doorgezet. Dat blijkt uit het nieuwe regeerakkoord. Pleitte Minister Hoogervorst voor de verkiezingen nog voor het opengooien van de markt, het nieuwe kabinet wil slechts 20% van de behandelingen vrijgeven voor prijsconcurrentie. Tegelijkertijd wordt er een novum geïntroduceerd in de ziekenhuiswereld, de maatstafconcurrentie. Ziekenhuizen worden met elkaar vergeleken, om op die manier efficiëntie te bevorderen. Tot teleurstelling van de Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Die zien niets in weer een nieuw vergelijkingssysteem, met alle rompslomp vandien. Over de toekomst van de marktwerking in de zorg een debat met Leen Goemans, manager Zorg van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Eelke van der Veen, tweede kamerlid PvdA en oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Agis en Agnes Kant, tweede kamerlid voor de SP.

VAN NEDERLAND NAAR GAMBIA EN SENEGAL
Reportage over een groep studenten techniek van verschillende ROC's in Nederland die het laatste half jaar oude auto's hebben opgeknapt en daarmee deze week naar Gambia en Senegal rijden. Ter plaatse gaan de studenten Gambiase en Senegalse geinteresseerden uitleg geven over hoe je aan auto's kan sleutelen.

KLINKENDE MUNT
Tweewekelijkse financieel-economische rubriek van De Ochtenden van en met 'beursgoeroe' en oud-Robeco-topman Jaap van Duijn.