Argos

Dossiervoering gezondheidszorg, en Luxe kliniek voor alcoholisten

Argos

Dossiervoering gezondheidszorg, en Luxe kliniek voor alcoholisten

DOSSIERVOERING GEZONDHEIDSZORG
'De positie van de patiënt gaat me aan het hart, die moet beter'. Dat stelde Ab Klink, de minister van volksgezondheid twee weken geleden in NRC Handelsblad. Een van de maatregelen die Klink wil invoeren is het verplicht openbaar maken van complicaties bij operaties. Klink zegt geschrokken te zijn van een onlangs verschenen rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarin bleek dat de dossiervoering rondom operaties veel te wensen over laat. Helpt openbaarmaking om fouten in het ziekenhuis te voorkomen? Of zullen artsen fouten dan net gaan verdoezelen? In Argos Supplement een debat over openbaarheid, en het voorkomen van medische fouten in ziekenhuizen, met Herre Kingma, voorzitter van de Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente, Hans Brom, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en Janneke Schermers, Tweede Kamerlid voor het CDA.

LUXE KLINIEK VOOR ALCOHOLISTEN
In het Brabantse Oirschot opent een luxe kliniek voor alcoholisten volgend jaar haar deuren. Nu komen alcoholverslaafden nog op een lange wachtlijst te staan bij de reguliere hulpverlening. Zijn privéklinieken de oplossing voor de falende verslavingszorg?
Jair Stein praat erover met Gerard van der Meer, Interim-manager van de nieuwe kliniek RoderSana in Oirschot en Krista van Velzen, kamerlid voor de SP.


ANKER IS PLEITEN
De juridische rubriek met Willem Anker.