Argos

o.a. Psychische problemen bij asielzoekers leiden vaker tot zelfdoding

Argos

o.a. Psychische problemen bij asielzoekers leiden vaker tot zelfdoding

*** Reportage: zelfdoding asielzoekers

Angst voor terugkeer naar het land van herkomst, de onzekerheid over de vraag of een asielzoeker een vluchtelingenstatus krijgt, de lange procedure en de leefomstandigheden in het asielzoekerscentrum: allemaal factoren die leiden tot psychische problemen onder asielzoekers. Soms is zelfdoding het gevolg.
Het zelfmoordpercentage onder asielzoekers is hoog. Maar wat wordt er gedaan om het aantal zelfdodingen in asielzoekerscentra terug te dringen? Krijgen asielzoekers wel afdoende psychische hulp en begeleiding? En wat is er aan de hand in het AZC in Leiden? Een reportage van Norbert Reintjens.

*** Interview: liposuctie voor kinderen: een slimme reclamestunt

Perfectkids.nl biedt liposuctie voor kinderen aan. Kinderen van 4 tot 12 jaar met overgewicht komen in aanmerking voor het afzuigen van vet. Kosten: vanaf 1200 euro. Op telefoon van PerfectKids staat het antwoordapparaat aan: 'wegens overweldige belangstelling kunnen wij u momenteel niet te woord staan'. De beheerder van de website blijkt reclamebureau Cygnus-X3 te zijn. In opdracht van gezondheidsinstituut NIGZ heeft het bureau een campagne opgezet om aandacht te vragen voor het probleem van overgewicht bij kinderen. Een gesprek met reclamemaker EJ Kooman en Goof Buijs van NIGZ.