Argos

o.a. Auto-erotische verstikking zorgt voor tientallen doden per jaar

Argos

o.a. Auto-erotische verstikking zorgt voor tientallen doden per jaar

Op het gebied van seksualiteit zijn tegenwoordig zo’n beetje alle taboes wel doorbroken. Behalve bij auto-erotische verstikking: wurgseks, maar dan bij jezelf. Dit is een vorm van seksueel gedrag waarbij iemand, meestal door middel van verwurging, zichzelf in een toestand van zuurstofgebrek brengt om opwindings- en orgasmegevoelens te verhogen.
Regelmatig gaat dit mis. Per jaar vallen enkele tientallen dodelijke slachtoffers als gevolg van auto-erotische verstikking.
Een reportage.Gisteren stonden de duizenden wielerfans op de helling van de Cauberg in Valkenburg om hun Tourhelden aan te moedigen. Aanstaande zaterdag zijn de èchte fietsfanaten zèlf aan de beurt. Dan wordt in Frankrijk La Marmotte verreden. Een tocht als een etappe uit de Tour, die de voert over de Croix de Fer, de Telegraphe, de Galibier en de Alp d’Huez. Duizenden wieleramateurs uit Nederland verschijnen er aan de start. Siem Eikelenboom en Henk Eigenbrood zijn 2 van de fanatiekelingen, die de rit van 175 kilometer al vaker reden… en zaterdag gaan ze opnieuw. Een reportage.