De Ochtenden aan Tafel

De Ochtenden aan Tafel

Estella Heesen en Anke Sprakel hebben dag in dag uit het megaproces tegen Willem Holleeder gevolgd. Ze doen verslag in hun boek 'Het proces Holleeder, verslag van dag tot dag uit De Bunker'. De lezer krijgt niet alleen een beeld van Holleeder, maar ook van de gang van zaken in de zwaar beveiligde bunker in Osdorp. Ze zijn bij ons te gast.

Lotte Hoek is antropologe en was 18 maanden in Bangladesh waar ze eindeloos veel actiefilms heeft gezien. Daar bestudeerde ze het fenomeen cut-pieces. Om meer inzicht te krijgen in dit fenomeen was Lotte Hoek van begin tot eind aanwezig bij de totstandkoming van de Bengalese actiefilm “Mintu the Murderer”. De titel van haar promotie: “Illegaal obsceen materiaal in Bengalese actiefilms”.

Psychiatrische patiënten in zorginstelling Parnassia hoeven sinds een jaar veel minder vaak opgesloten, vastgebonden of gedwongen behandeld te worden met medicijnen. Hun wondermiddel: een menselijke benadering van de patiënten. We praten erover met Ellen van Hummel, directeur zorg van Parnassia, en met ervaringsdeskundige Alette van Bentum.