OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering de volgende onderdelen:

10.05 De ochtendwijding van Arie Kleijwegt gaat vandaag - ter gelegenheid van de tennis finale vandaag op Ronald Garros - over een grenzeloos staaltje van sportiviteit dat Arie een keer zag op de BBC in het programma Glorious Moments of Sport. Het was de kwartfinalewedstrijd op Wimbledon tussen Taylor en Borg. Taylor dacht als enige uit te slaan bij zijn service tijdens Matchpoint. Hij won alsnog.
10.10 Al jaren wordt in de diverse Kamers gedelibereerd over het opheffen van het zogenaamde bordeelverbod.
In deze OVT een discussie over de geschiedenis van het overheidsbeleid inzake prostitutie en over de toekomst, als het bordeelverbod is opgeheven.
Gasten:
De heer F.A. (Fred) Stemvers, schreef: "Meisjes van plezier" (Fibula)
Sietske Alink, schreef: "Huizen van illusie" en "Dossier Vrouwenhandel" (SUA)
Monique Veenekamp, beleidsmedewerkster van de Gemeente Den Haag inzake prostitutiebeleid (verder geen gegevens)
10.45 Naar aanleiding van het publiceren door Minister van Binnenlandse Zaken Dales van een concept vernietigingslijst van dossiers van de BVD is Roger Vleugels uitgenodigd (Vereniging Voorkom Vernietiging VVV en Stichting Politieke Controverses SPC) om uit te leggen wat er aan de hand is.
11.05 Op 6 juni 1994 is het 50 jaar geleden dat D-day begon. Nu al zijn groepen mensen bezig met de voorbereiding van de herdenking van de invasie op de Normandische kust. O.a. Keep them rollin', die zich heeft toegelegd op het operationeel houden van rijdend materieel. Zij zijn nu op weg naar Normandië om kwartier te maken voor de grootscheepse herdenking volgend jaar.
11.25 Spoor Terug Portret van de oorlogscorrespondent Louis Grondijs. Gebiologeerd door oorlog, rechts reactionair. Verbleef aan vele fronten, bijv. Rusland (1915). Werd op latere leeftijd hoogleraar Byzantijnse kunst en iconografie. Overleed op 82-jarige leeftijd in 1961.
Aan het woord:
- Mevrouw Celibidache-Grondijs
- Mevr. Wensink-van Warmelo
- Prof. Singelenberg
- Mevr. Mr. H.Ch. van de Peppel-Grondijs
- Mevr. Th.E. Grondijs
- De heer H.F. Grondijs


Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Kees Slager

advertentie