Hide & Seek Festival

Charlie Crooijmans ,

optredens op onverwachte plekken in Brussel

Als je nog vakantie hebt en weg wilt, maar niet te ver, dan raad ik je het Hide & Seek Festival aan in Brussel. Dat begint volgende week de 21ste tot en met de 27ste. Laat trouwens de eerste twee dagen maar zitten want die zijn al uitverkocht. Geen wonder, want op de eerste dag geeft het percussieduo Akutuk in de Baden van Brussel - jawel in een zwembad - een waterconcert. Op de tweede dag speelt de klezmerband Nihil Obstat in een tram. Dat wilde ik toch even genoemd hebben. Maar laten we ons concentreren op de concerten waar je wel naar toe kunt gaan...

Drie tips!

Refugees for Refugees Quintet

23 augustus om 14.00 uur

Refugees for Refugees is een collectief van topmusici uit vijf verschillende landen die als vluchteling in België terechtkwamen. Het kwintet met onder andere zanger en dambura (2-snarige langhalsluit) -speler Mohammad Aman Yusufi uit Afghanistan, geeft een optreden in Klein Kasteeltje, een voormalige legerkazerne. Sinds 1984 fungeert het kasteel als asielzoekerscentrum.

Valentin Clastrier & Steven Kamperman

23 augustus om 20.00 uur

Dit bijzondere duo hebben we niet lang geleden in de uitzending van Vrije Geluiden gehad. Valentin Clastrier die een moderne draailier in elkaar geknutseld heeft, speelt samen met klarinettist, componist Steven Kamperman in de kelders van Kuregem, naast de shiitakeproductie van ‘Le Champignon de Bruxelles’.

Flamencozangeres Amparo Cort├ęs

26 augustus om 14.00 uur

Amparo Cortés is een telg van de gitanofamilie Jiménez uit Sevilla. Op haar 16e is ze naar België vertrokken om werk te zoeken. Door de Vlaamse zanger Wannes Van de Velde heeft ze zich verdiept in de flamenco en de historie van haar familie. Met haar doorleefde stem zal ze begeleid door Rafael Sanchez op gitaar, optreden in de salon van het Pelgrims huis uit 1905.

Klik hier voor de volledige programmering en de locaties