SALAM

Aad van Nieuwkerk ,

David Dramm en Fedor Teunisse over de muziektheatervoorstelling SALAM

SALAM is een muziektheatervoorstelling waarin het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, en ASKO|Schönberg's K[h]AOS samenwerken. Achter een van de grote maatschappelijke conflicten van nu gaat een klein, menselijk verhaal schuil; over liefde, spijt en een vader die zijn twee zonen uit elkaar dreef. Het verhaal van Abraham (gespeeld door Jack Wouterse). Regisseur Guy Weizman maakte met de tekst van de Vlaams-Marokkaanse schrijver Fikry El Azzouzi een voorstelling waarin dans, spel en muziek op een bijzondere manier worden gecombineerd.

 

Composities van Florian de Backere, Luke Deane, Yannis Kyriakides, Genevieve Murphy en Abderrahim Semlali, met muzikaal dramaturg David Dramm. Musici: Jochem Braat, Jaber Fayad, Maya Fridman, Daan van Koppen, Wilco Oomkes, Jacobus Thiele. Het verhaal over Abraham en zijn zoons Izaäk en Ismaël vind je zowel in de Bijbel als in de Koran. Ismaël is de eerste zoon van Abraham, verwekt bij een slavin, Hagar. Izaäk is de eerste zoon van Abrahams vrouw Sara. De broers hebben een even grote plaats in Abrahams hart. Uit angst dat Izaäk door haar man niet als eerstgeborene wordt gezien, dwingt Sara Abraham om Ismaël en zijn moeder te verstoten en de woestijn in te sturen. Izaäk wordt één van de grondleggers van het jodendom en het christendom, Ismaël de stamvader van de moslims. Alle verdere informatie is te vinden via deze websites:

De video hierboven is een klein deel uit een veel langer gesprek. Wil je het hele gesprek met Fedor Teunisse en David Dramm horen? Via deze link kun je de audio-versie van het interview downloaden om te beluisteren als podcast. Let op: de link is geldig t/m 15 mei 2018.
Met de audioplayer hieronder kun je de audio ook direct afspelen.
Hulp nodig? Mail ons!

David Dramm en Fedor Teunisse

het hele gesprek over SALAM (audio)

WIl je het hele gesprek met Fedor Teunisse en David Dramm horen?
Via deze link kun je de audio-versie van het interview downloaden om te beluisteren als podcast. Let op: de link is geldig t/m
Met de audioplayer hiernaast kun je de audio ook direct afspelen.
Hulp nodig? Mail ons!

Joël Bons (alleen audio)

Aad van Nieuwkerk

Samenwerking tussen dansers en musici lijkt zo voor de hand liggend en eenvoudig - toch blijkt het vaak een hele zoektocht om het mooiste evenwicht te vinden tussen wat je hoort en wat je ziet, zeker als er ook theatrale elementen meespelen. Maar als het dan lukt, dan heb je ook een iets dat verstand en gevoel tegelijk aanspreekt.