Trommel 2018

Aad van Nieuwkerk ,

tweede editie jazzfestival in kerk in Aartswoud met hoofdrol voor drummers

Zaterdag 2 juni, Jazzkerk, Aartswoud (Noord-Holland): de tweede editie van Trommel! Een internationaal jazzfestival met 5 jazzdrummers in de hoofdrol. Trommel is een initiatief van drummer Joost Patocka (interview hiernaast) en is een kleinschalige ontmoetingsplaats, inspiratiebron en netwerkplek voor drummers, jazzmuzikanten en jazzliefhebbers. Een belangrijk onderdeel van Trommel is de uitreiking van het Sena Performers Gouden Slifje, een prijs voor de jonge meest veelbelovende jazzdrummer van dit moment. Deze wisseltrofee is gemaakt door Han Bennink en zal dit jaar worden uitgereikt aan Tim Hennekes.

De drummers die op deze tweede editie zullen spelen zijn:

  • Jorge Rossy (Brad Mehldau, Wayne Shorter)
  • John Engels ( Chet Baker, Diamond Five)
  • Tim Hennekes (Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Gijs Idema Trio)
  • Dré Pallemaerts (Toots Thielemans, Brussels Jazz Orchestra)
  • Jim Black (Human Feel, Uri Caine, Dave Douglas )

In de consistoriekamer, boven in de kerk, is een een tentoonstelling te zien zijn van de unieke handtekeningencollectie van Cees van Nood, tien jaar lang de buschauffeur voor de muzikanten van de legendarische Jazz At The Philharmonic concerten in Den Haag en het Concertgebouw in Amsterdam. In deze periode verzamelde hij handtekeningen die geleid hebben tot deze prachtige collectie. Het Nederlands Jazz Archief levert voor de tentoonstelling de foto's van de concerten waarvan de handtekeningen te zien zijn.

Meer info op de website! Met dank aan Sander Nolan voor de prachtige videobeelden in en buiten de kerk. 

Aad van Nieuwkerk

Muziek is fijn. Live muziek is misschien nog wel fijner. Live muziek op een bijzondere lokatie is een belevenis. Deze ogenschijnlijk zo gewone kerk op het Westfriese platteland herbergt een schitterend - wat zeg ik: klinkend! geheim...