Oriental Landscapes

Aad van Nieuwkerk ,

een timelapse van muzikale landschappen

Van 15 tot en met 26 juni vindt in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden voor de tweede keer het festival Oriental Landscapes plaats. Met onder meer Calefax rietkwintet, Mohammad Motamedi, Rima Khcheich, Rembrandt Frerichs Trio, Matangi strijkkwartet, Oene van Geel, New European Ensemble wordt alles tussen klassieke, traditionele muziek in hedendaagse arrangementen tot audiovisuele elektronische crossovers aangeboden. Musici uit het Midden-Oosten gaan een muzikale dialoog aan met Nederlandse ensembles en musici.

Het openingsconcert vindt plaats in een pracht van een Amsterdamse kerk: De Duif, aan de Prinsengracht. Een ontmoeting tussen Rima Khcheich Trio, Calefax rietkwintet, Matangi strijkkwartet en vocalist Mohammad Motamedi, één van de grote Iraanse zangers uit de Perzische klassieke muziek en wereldwijd een gevierd solist.

En verder onder meer op het programma: Oriental Landscapes bij Dwarslopers Festival, 16 juni, TivoliVredenburg, Utrecht. Daarin het Atmaça project, bestaande uit jonge musici uit Syrië, Griekenland en Turkije. Een carte blanche voor Oene van Geel, 17 juni Grounds, Rotterdam. Salon Joussour met workshop en diner, 21 juni Korzo, Den Haag. Met het Rembrandt Frerichs trio in een samenwerking met Mohammad Motamedi. En om nog één ding te noemen: het New European Ensemble en Geert Mul, 23 juni, RMO, Leiden. Hedendaagse Syrische componisten, met als klap op de vuurpijl de wereldpremière van een stuk van Shafi Badreddin. Kijk voor alle verdere info op de website van het festival