My Foolish Heart

Aad van Nieuwkerk ,

Nederlandse speelfilm over de legendarische trompettist en zanger Chet Baker

Vrijdagnacht 13 mei 1988. De legendarische jazztrompettist Chet Baker sterft onder mysterieuze omstandigheden op straat voor zijn hotel in Amsterdam. Wanneer detective Lucas zijn laatste dagen probeert te reconstrueren, ontmoet hij Chets laatste geliefde Sarah, de trouwe vriend Simon en de verdachte bewonderaar Doctor Feelgood. Terwijl Lucas betoverd raakt door de muziek en het levensverhaal van de aan lager wal geraakte muzikant, daalt hij steeds dieper af in Chets duistere ziel waar hij wordt geconfronteerd met zijn eigen schaduwzijde.

Synopsis van de film My Foolish Heart, die op 1 november uitkomt. Een film over de Amerikaanse trompettist en zanger Chet Baker (Yale, Oklahoma, 23 december 1929 – Amsterdam, 13 mei 1988), de 'mooie jongen met wie het verkeerd afliep', de muzikant die met zijn melancholieke toon zong zoals hij speelde...
Baker hoorde bij de West Coast cool jazz van de jaren '50 van de vorige eeuw. In 1955 gaf hij voor het eerst concerten in Europa, waaronder in het Concertgebouw en het Kurhaus. Zijn leven lang worstelde Chet Baker met een heroïneverslaving. In de wee small hours van die voorjaarsdag in 1988 viel hij  uit het raam van het Hotel Prins Hendrik, op de hoek van de Warmoesstraat en de Zeedijk in Amsterdam. Het stenen paaltje waarop hij met zijn hoofd belandde werd hem fataal. Opnamen van Bakers spel, bijvoorbeeld op de dubbel-cd Chet Baker in Tokyo (1987), maken dertig jaar na dato nog steeds indruk.

My Foolish Heart is film van Rolf van Eijk, met onder meer Steve Wall, Gijs Naber, Arjan Ederveen, Raymond Thiry. De film gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival 2018.

Meer info op cinema.nl vind je hier