Meridian Brothers: bizar, grappig en goed

Eva van Meerten ,

Op mij werkte het optreden van de Meridian Brothers als een soort verslaving, ik wilde niet dat het ophield.

Vorig jaar heb ik ze voor het eerst gezien op het Utrechtse Le Guess Who? Dit jaar komen ze terug naar Nederland! De uit Colombia afkomstige Meridian Brothers spelen op 23 oktober in TivoliVredendburg en op 26 oktober in Vera.
 
Ga er heen, het is écht de moeite waard!
 
Op mij werkte het optreden van de Meridian Brothers als een soort verslaving, ik wilde niet dat het ophield. Het verraste iedere keer weer. Zodra ze begonnen, stelde ik me voor dat ik in een bizar sprookje zat dat zich afspeelde in de jungle van Colombia. De muziek is minimal met psychedelische lo-fi elektronica. Je kunt er van alles in terughoren: Peruaanse muziek, cumbia, salsa, rock-’n-roll, reggaeton, jazz en veel meer. Oprichter van de band is de multi-instrumentalist Eblis Álvarez, een van de sleutelfiguren van de experimentele muziekscene in Bogotá. In juni kwam hun vrij bizarre maar prachtige album Salvador Robot uit.
 
Ik raad je dus aan om er bij te zijn. Lukt dat niet of denk je na het beleven van dit concert, dit wil ik nogmaals horen? Vrije Geluiden neemt het concert op en op 29 november zal het tussen 20:00 en 24:00 uur te horen zijn op Radio 6.