aflevering 3 - De moord op Patrick

Wat weet José?

Een zoektocht naar José, de vriendin van Patrick. Wat weet zij over de moord? Op zaterdag 13 oktober is er weer een nieuwe aflevering van De moord op Patrick.

Samen met buurman Elmer vond José Patrick in zijn appartement op tweede kerstdag 2002. Was zij de laatste die Patrick zag voordat hij vermoord werd? Heeft zij aanwijzingen wie de dader is?

verder in Argos

Sanne krijgt ook advies van TNO-onderzoeker Arnout de Vries. Hij is expert op het gebied van internetcriminaliteit. Hij onderzoekt samen met de politie hoe de opsporing via nieuwe technieken verbeterd kan worden. De Vries heeft contact opgenomen om zijn hulp aan te bieden bij de zaak van Patrick.

Recherchekundige Evelien Aangeenbrug werkzaam bij de eenheid Landelijke Recherche vertelt over het onderzoek wat zij voor de Politieacademie naar opgeloste cold cases deed.

Naar het achtergrondgsprek →

onderzoek van Argos naar cold cases

Argos heeft onderzoek gedaan naar het aantal cold cases dat is opgelost door de politie sinds 1995. Hieruit blijkt dat er uiteindelijk in 48 gevallen een dader in een cold case is veroordeeld.

Hollandse Zaken over DNA in cold cases

Na twintig jaar is er een doorbraak in de zaak Nicky Verstappen. Wat doet dat met andere nabestaanden van onopgeloste zaken? 
Leeft bij hen de hoop op dat zelfs twintig of dertig jaar na dato de dader wordt gevonden?

Hollandse Zaken (omroep MAX) besteedde er een aflevering aan.
De broer van Patrick, Ron van der Bolt, vertelde in Hollandse Zaken over zijn broer.
Kijk hier de aflevering terug →

meer van De moord op Patrick