In maart kwam uit onderzoek van Argos naar voren dat veel Vietnamese asielkinderen in Nederland vermist zijn. Er blijkt uit onderzoek sprake te zijn van een vergelijkbare situatie in Duitsland.

In Duitsland zijn honderden Vietnamese asielkinderen vermist die vermoedelijk worden uitgebuit door professionele smokkelnetwerken. Dat blijkt uit onderzoek van RBB, de publieke omroep van de deelstaten Brandenburg en Berlijn. Afgelopen maart toonde Argos al aan dat in Nederland tientallen Vietnamese kinderen uit de asielopvang zijn verdwenen. Het vermoeden is dat ze worden uitgebuit door netwerken van mensensmokkelaars. In beide onderzoeken werkten journalisten nauw samen met het internationaal onderzoekscollectief Lost in Europe. 

Alleen al in de deelstaat Berlijn zijn 474 Vietnamese kinderen als vermist geregistreerd sinds 2012, meldt NRC Handelsblad. In de Duitse pers is veel aandacht voor het onderwerp, met onder meer artikelen en radio-uitzendingen van Tagesschau, RadioEins en InfoRadio. Op laatstgenoemde zender was ook Argos-redacteur Huub Jaspers namens Lost in Europe te gast om toelichting te geven op de situatie in Nederland.

Argos is onderdeel van Lost in Europe, een internationaal initiatief waarbij onderzoeksjournalisten hun krachten bundelen om te onderzoeken hoe duizenden vluchtelingenkinderen konden verdwijnen na aankomst in Europa.