Argos

Argos 25 jaar

Een kwart eeuw onderzoeksjournalistiek op de radio, dat viert de redactie van Argos live vanuit Amsterdam. Luisteraars zijn te gast bij een feestelijke parade van bronnen, critici, bazen en vooral veel wapenfeiten. Een terugblik en een blik vooruit, want is er nog toekomst voor onderzoeksjournalistiek om naar te luisteren en hoe ziet die toekomst er dan uit?

In onderstaande jubileum-video's vertellen redacteuren over hun meest bijgebleven onderzoek en komt u te weten waarom de naam zo verkeerd is.

Waarom zo'n verkeerde naam?


Argos bestaat deze maand 25 jaar, maar waarom is deze naam zo verkeerd? De bedenker legt het uit.

Waar komt de tune van Argos vandaan?


Al sinds het begin gebruikt Argos dezelfde tune om reportages in te leiden. Maar waar komt die eigenlijk vandaan?

Huub over Srebrenica


Huub Jaspers, eindredacteur van Argos, vertelt over het onderzoek dat hem het meest is bijgebleven: Srebrenica. Bekijk hier het dossier.

Sanne over het meest bijgebleven onderzoek


Programmamaakster Sanne vertelt over het meest bijgebleven onderzoek. Een zaak waarbij er fouten zijn gemaakt in het ziekenhuis, waarbij zowel het ziekenhuis als de overheid ouders in de steek hebben gelaten. Luister hier de uitzending terug.

Kees over zijn wereldprimeur


Kees vertelt over zijn wereldprimeur in 2005, een verhaal over een Pakistaan die een atoombom ontwikkelde. Bekijk hier het dossier.

De eindredactie over 25 jaar Argos


"Iedereen verklaarde ons voor gek, want onderzoeksjournalistiek hoorde niet op de radio thuis" - 3 (oud)-eindredacteuren over 25 jaar Argos.

Redacteuren over de toekomst van Argos


In het tijdperk van fake news is het belangrijk om de feiten en de waarheid boven water te blijven halen. Redacteuren over de toekomst van Argos.

Eric over het meest bijgebleven onderzoek


Verdwenen documenten en een hakkelende woordvoerder... Eric vertelt over zijn meest bijgebleven onderzoek. Luister hier de uitzending terug.