Maximator – Geheim Europees afluistergenootschap

Nederland is al decennialang lid van een Europese afluisterclub, codenaam: Maximator. Naast Nederland zijn Duitsland, Frankrijk, Zweden en Denemarken lid. Het samenwerkingsverband bestaat al sinds de jaren zeventig en is al die tijd geheim gebleven. De Nijmeegse hoogleraar Bart Jacobs ontdekte het afluistergenootschap in de nasleep van het Cryptoleaks onderzoek van Argos. Wat is het verhaal achter Maximator?

Coronadagboek van een IC-chef

Armand Girbes is hoofd van de Intensive Care van het VuMC in Amsterdam. Hij deelt zijn zorgen sinds het begin van de Corona-uitbraak in Nederland via een audiodagboek, dat hier te beluisteren is. Vandaag deel 14. 

Wat doet Corona met de seksindustrie?

Eerst gingen de seksclubs en de bordelen dicht. Toen kwam het verbod op contactberoepen, van kappers tot sekswerkers. En op 11 april kondigde de Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb aan dat hij aan minister Grapperhaus gaat vragen om sekssites uit de lucht te halen die nog advertenties voor thuisseks plaatsen. Maar daarmee neemt de vraag niet af. Wat doet Corona met de seksindustrie?