DNA Sporen - De Moord op Patrick, deel 4

De politie en het Openbaar Ministerie Limburg hebben de familie van Patrick in 2010 beloofd te wachten op nieuwe DNA-technieken voordat ze verder zouden gaan met het onderzoek. Is die tijd aangebroken om met de technieken van nu opnieuw naar het DNA-spoor te kijken? En zal de moord op Patrick dan eindelijk opgelost kunnen worden?

In dit vierde deel van de serie ‘De Moord op Patrick’ een tocht door het Nederlands Forensisch Instituut met DNA-deskundige Lex Meulenbroek. Een gesprek met recherchekundige Evelien Aangeenbrug over haar unieke onderzoek onder 48 opgeloste coldcases en de rol van DNA-sporen daarbij.  En in dit deel graaft de ambulancebroeder die in 2002 opgeroepen werd om naar de flat van Patrick te rijden, in zijn geheugen om te achterhalen wat hij op de plaats van delict heeft gezien.

Abonneer je op De Moord op Patrick

De podcast De Moord op Patrick is te beluisteren  via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

achtergrondverhalen

Hoe zat het ook alweer met de moord op Patrick?

Zaterdag 30 juni in Argos: aflevering twee van de serie De Moord op Patrick. In deze aflevering gaat het over de ex van Patricks vriendin. Sanne Boer onderzoekt waarom hij lange tijd de hoofdverdachte was. Voor wie het geheugen nog even op wil frissen volgt hier een samenvatting van het eerste deel.