Cold cases staan niet alleen op de agenda van de politie, maar ook steeds vaker op de radar van de onderzoeksjournalistiek.

De onopgeloste moord uit 1997 op de jonge psychologe Els Slurink in Groningen triggerde journalisten van het Dagblad van het Noorden om zelf op onderzoek te gaan. Dat resulteerde in een reeks artikelen en een driedelige podcast die begin dit jaar werd uitgezonden. Het leverde nieuwe inzichten op, maar (nog steeds) geen dader. Verslaggevers Willem Dekker en Jeroen Kelderman vertellen op zaterdag 8 augustus in Argos over hun speurtocht en over de mogelijkheden en de grenzen van journalistieke recherche.

Dit segment is onderdeel van onze driedelige serie over regionale onderzoeksjournalistieke podcasts. De andere delen vindt u onder 'achtergrondverhalen'.

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

sprekers

Willem Dekker

Journalist bij het Dagblad van het Noorden

Jeroen Kelderman

Journalist bij het Dagblad van het Noorden

achtergrondverhalen

Zomerserie: drie onderzoeksjournalistieke podcasts uit de regio

In een driedelige zomerserie zetten we in Argos onderzoeksjournalistieke podcasts in het zonnetje. Er wordt veel moois gemaakt door regionale onderzoeksjournalisten en het zou zonde zijn als de rest van Nederland daar niet van kan meegenieten.