onderzoeksjournalisten over het vak

Luizen in de Pels: Thomas Muntz

In de tweede aflevering van onze serie ‘Luizen in de Pels’, is Thomas Muntz te gast. Hij is bijna twee jaar hoofdredacteur van onderzoeksplatform Investico.

Een productie van: Rik Delhaas

Thomas Muntz schreef de afgelopen tien jaar over onder meer energie en klimaat(scepsis), privatisering van het onderwijs en handel in schulden. Voor onderzoek naar robotrechter e-Court won hij samen met collega’s de Jacques van Veen-prijs 2019. 

In Argos een gesprek over zijn ‘nieuwe’ rol als hoofdredacteur, de ontwikkelingen in de onderzoeksjournalistiek, en het ‘gevaar’ dat schuilgaat achter het woord: impact.

Zaterdag 5 augustus, 14 uur, NPO Radio 1

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

dossier

Tim Hofman

zomer 2023

In de eerste aflevering van de Argos zomerserie Luizen in de Pels 2023 is programmamaker Tim Hofman te gast. Hofman won afgelopen jaar zo ongeveer elke journalistieke prijs. Hij werd uitgeroepen tot Journalist van het Jaar en zijn programma #BOOS won naar aanleiding van de aflevering over het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland de Zilveren Nipkowschijf en De Tegel in de categorie Onderzoek. 

Meer Luizen in de Pels

In de serie van Argos ‘Luizen in de Pels’ vertellen collega onderzoekjournalisten over hun werk, hun scoops en hun werkmethode. Argos besteedt uitgebreid aandacht aan het vak van de onderzoeksjournalistiek. Waartoe dient het? Wie zijn de mensen achter al die onthullingen? Welke journalistieke keuzes hebben zij gemaakt? Wat zijn hun successen? Maar ook: waar kan het beter?