Tegenlichtis in september begonnen met de Tegenlicht Talks. Inspirerende interviews met visionaire denkers uit het archief van Tegenlicht.

Inspirerende interviews

Tegenlicht struinde haar rijke archief door op zoek naar interviews met visionaire denkers. Van die interviewsmaakte de redactie nieuwe versies van vijftien minuten. Met bestaand en nooit eerder uitgezonden materiaal. Al met al een bijzondere collectie van inspirerende video's.

Zweeds wetenschapper Nick Bostrom praat over de toekomst van de mensheid, schrijver en mediatheoriticus Douglas Rushkoff vertelt over de macht van multinationals en postmodernistisch cultuurfilosoof Peter Sloterdijk zet uiteen hoe de betekenis van het begrip vrijheid is veranderd. Al deze denkers maakten eerder hun opwachting in afleveringen van Tegenlicht en materiaal uit die afleveringen is aangevuld met extra video uit het ruwe materiaal. Zo krijgen ze in vijftien ruim de tijd hun visie uiteen te zetten.

Natuurlijk verschijnen nieuwe Tegenlicht Talks online als in aankomende aflevering een visionair aan het woord komt. Zo maakt meteen op 2 september Tsjechisch econoom Tomas Sedláček zijn opwachting met een Tegenlicht Talk over de post-crisis economie en hoe economen redeneren. Daarnaast speurt de redactie het archief nog verder af naar inspirerende denkers die een Tegenlicht Talk verdienen.

Alle Talks verschijnen ook in het Youtube-kanaal van Tegenlicht. Daar kun je je abonneren en zo op de hoogte blijven als er nieuwe Talks verschijnen. Op de site van Tegenlicht vind je het overzicht van alle Tegenlicht Talks.