Duitsland/Frankrijk/Canada 1980. Drama van Just Jaeckin. Met o.a. Zoë Chatreau, Anne Parillaud, Isabelle Méjias, Charlotte Walior en Christophe Bourseiller.

VPRO Cinema

Vier meisjes -nog in tienerleeftijd- zijn ondanks hun sociale verschillen dikke vriendinnen. Het schoolmeisje onder hen blijkt zwanger en de andere drie proberen het geld voor een abortus bij elkaar te krijgen, wat een aanranding van een van hen in een nachtclub tot gevolg heeft. De poging van EMMANUELLE-regisseur Jaeckin om van het erotische etiket af te komen, heeft geresulteerd in een eigentijds kasteelroman-scenario dat verfilmd is alsof het een serie aan elkaar geplakte reclamefilmpjes voor jeans, frisdranken, grammofoonplaten enz. betreft. De frisheid van het jeugdige viertal krijgt in de nogal wezenloze aanpak nauwelijks enige kans. Film bleek overigens hit in co-producerend Canada, maar alleen daar.

credits

Regie:
Just Jaeckin
Cast:
Zoë Chatreau, Anne Parillaud, Isabelle Méjias, Charlotte Walior, Christophe Bourseiller, Louise Marleau, Etienne Chicot, László Szabó, Eddy Mitchell
Muziek:
Eric Stewart
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Seks, Soap opera
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Girls (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken